η περιοχή μας

Σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη βρίσκεται το πανέμορφο χωριό Γαλησσάς. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα απλό αγροτικό χωριό και έχει εξελιχθεί σήμερα στην πλέον τουριστική περιοχή του νησιού.

Φανταστική παραλία με ψιλή χρυσή άμμο και φυσική σκιά από τα αλμυρίκια που φυτρώνουν κατά μήκος της παραλίας ιδανική για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. Ταβέρνες, μπαρ και ουζερί μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη και επιθυμία για όμορφες και ξεκούραστες διακοπές.

Αξιοθέατα - Διασκέδαση
Επισκεφθείτε τον  πασίγνωστο λόφο της Αγίας Πακού με το γραφικό εκκλησάκι, το λιμανάκι με τις βαρκούλες και κάντε έναν ρομαντικό περίπατο το ηλιοβασίλεμα  στην υπέροχη πέτρινη προβλήτα με τους φοίνικες. Στη θέση αυτή της Αγίας Πακού, όπου έχουν ανακαλυφθεί ίχνη παλαιότατης ακρόπολης, υπήρχε ένα από τα σημαντικότερα αρχαϊκά και κλασσικά κέντρα της αρχαίας Σύρου.

Η επιβλητική σπηλιά του Αγίου Στεφάνουμε το κάτασπρο εκκλησάκι ( ο θρύλος λέει πως ομώνυμος ψαράς έκανε τάμα να σωθεί από ένα γιγάντιο χταπόδι και έχτισε το εκκλησάκι για την σωτηρία του )   και το τρεχούμενο νερό, ο Αρμεός, ο Γλάροντας και ο Άγιος Μάμας, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Στην Γαλησσά υπάρχουν δύο πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι φροντίζουν για την διασκέδαση των ντόπιων και των επισκεπτών διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, γιορτή κρασιού, μουσικές βραδιές, καλλιστεία αλόγων και αθλητικές εκδηλώσεις.